Een eenvoudige gids over hoe u verbonden kunt blijven met uw digitale wereld

Een digitaal dieet is een periode waarin je je digitale gebruik afbouwt. Het klinkt misschien vreemd, vooral als je het nog nooit hebt gedaan. Maar er zijn veel redenen waarom u het eens een maand of twee zou moeten proberen. En dan hebben we het niet alleen over de gezondheidsvoordelen. U kunt ook uw productiviteit verhogen, geld besparen en uw focus vergroten.

Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan het minderen met de digital world. Maar de belangrijkste is je mentale gezondheid. In de afgelopen jaren is de hoeveelheid tijd die we doorbrengen op digitale apparaten drastisch toegenomen. En het is geen wonder waarom: digitale media zijn geweldig. Je kunt je favoriete films bekijken, naar je favoriete muziek luisteren, al het nieuws lezen dat je wilt en in contact staan met je vrienden en familie. Maar je moet je daardoor niet laten afleiden van de echte wereld om je heen. Als je te veel tijd voor een scherm doorbrengt, begin je te vergeten hoe het echte leven eruitziet. En, uiteindelijk, voel je je ellendig van binnen. Dus waarom probeer je je digitale dieet niet een maand of twee te beperken? Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt.

Digital world

Waarom heb je een digitale detox nodig?

Er zijn veel redenen waarom u zou moeten proberen te minderen met uw digitale dieet. Een van de belangrijkste is je mentale gezondheid. In de afgelopen jaren is de hoeveelheid tijd die we doorbrengen op digitale apparaten drastisch toegenomen. En het is geen wonder waarom: digitale media zijn geweldig. Je kunt je favoriete films bekijken, naar je favoriete muziek luisteren, al het nieuws lezen dat je wilt en in contact staan met je vrienden en familie. Maar je moet je daardoor niet laten afleiden van de echte wereld om je heen. Als je te veel tijd voor een scherm doorbrengt, begin je te vergeten hoe het echte leven eruitziet. En, uiteindelijk, voel je je ellendig van binnen. Dus waarom probeer je je digitale dieet niet een maand of twee te beperken? Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt.

Gereedschap voor een goed digitaal dieet

  • Een digitaal dieetdagboek – Dit is je dagboek waarin je je digitale dieet kunt bijhouden. Het is belangrijk dat je alles invoert wat je online doet, inclusief elke website, app of social media-account waarop je inlogt. Je logt niet hoeveel tijd je eraan besteedt, maar eerder wat je aan het doen was.
  • Een digitale dieetkalender – Dit is waar je je digitale dieetvoortgang zult vastleggen. Als je Google Calendar gebruikt, kun je het direct op je kalender zien. Je kunt ook apps als Dieetkalender gebruiken als je je dieet liever op een andere manier bijhoudt.
  • Een digitale dieet planner – Dit is waar je je digitale dieet maand in kaart brengt. Dit is een geweldige manier om te voorkomen dat je de hele maand aan je digitale dieet hoeft te denken. En het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je niets vergeet.
  • Een digitaal dieet helper – U zult een vriend nodig hebben om u verantwoordelijk te houden tijdens uw digitale dieet. Dit kan een familielid zijn, een vriend, of een dienst als Google Fit.
  • Een digitale dieet supporter – Dit is iemand die met u zal praten over uw digitale dieet. Je kunt iedereen in je leven kiezen, maar zorg ervoor dat ze echt snappen wat je aan het doen bent.
  • Een digitaal dieet hersteldrankje – Dit is waar je je dieetpauzes kunt loggen. Het hebben van een digitale dieet helper of een digitale dieet supporter geeft je een reden om een pauze te nemen van je laptop of telefoon.
  • Een digitaal dieet dagboek – Dit is waar je je digitale dieet kunt bijhouden. Je kunt een digitaal dieetdagboek, een notitieboek of een eenvoudige Excel-spreadsheet gebruiken.

Conclusie.

Er zijn veel redenen waarom je zou moeten proberen te minderen met je digitale dieet. Een van de belangrijkste is je geestelijke gezondheid. De laatste jaren is de hoeveelheid tijd die we doorbrengen op digitale apparaten drastisch toegenomen. En het is geen wonder waarom: digitale media zijn geweldig. Je kunt je favoriete films bekijken, naar je favoriete muziek luisteren, al het nieuws lezen dat je wilt en in contact staan met je vrienden en familie. Maar je moet je daardoor niet laten afleiden van de echte wereld om je heen. Als je te veel tijd voor een scherm doorbrengt, begin je te vergeten hoe het echte leven eruitziet. En, uiteindelijk, voel je je ellendig van binnen. Dus waarom probeer je je digitale dieet niet een maand of twee te beperken? Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt. Er zijn veel hulpmiddelen die je kunt gebruiken om gefocust en productief te blijven. Een digitaal dieetdagboek is een prima manier om uw digitale dieet bij te houden. En een digitale dieetplanner helpt u bij het uitstippelen van een gezonde digitale dieetmaand. Een digitale dieetkalender kan je helpen je voortgang bij te houden en een digitale dieethelper is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven. Een digitale dieetondersteuner is iemand met wie je kunt praten terwijl je je dieet volgt en een digitaal dieethersteldrankje is een geweldige manier om je pauze in te lassen wanneer je die nodig hebt.