Wat is functions

Ict bedrijf Den Bosch

Functies in verband met ICT.

Om de ICT te dienen, zijn er twee basisfuncties:

 • Communicatie: Dit verwijst naar de uitwisseling van gegevens of spraak- of videoberichten tussen de gebruikers.
 • Gegevensbeheer: Dit houdt in het omzetten van de berichten van de communicatie naar een gemeenschappelijke opslagplaats.

Nutsbedrijven in ICT

 • communicatie
 • inhoudsbeheer
 • elektronisch documentenbeheer
 • instructiebeheer
 • functionele ondersteuning
 • sleutelgeneratie
 • facilitaire ondersteuning
 • operationele ondersteuning
 • ontwikkelingsinstrumenten
 • levenscyclus
 • ondersteuning van leveringen
 • verkeersmanagement
 • vraagbeheer
 • etnografisch en metadata beheer
 • distributiebeheer
 • studiomanagement

Interfaces voor ICT

ruimten voor de opslag van informatie; een van de gangbare methoden is het elektronische mpeg-bestand. Bestanden kunnen worden opgeslagen op een harde schijf, een diskette, een zip-schijf of op een ander digitaal opslagmedium. Het wordt ook wel afbeeldingsbestand genoemd en wordt gebruikt om digitale foto’s, afbeeldingen en tekst enz. multimediabestanden zoals films en muziekvideo’s enz. op te slaan.

Filmcassette gebruikt om beelden in een digitaal formaat op te slaan, slaan digitale camera’s beelden op in eenFLASH -geheugen waarin 3,5M kleurenbeelden worden opgeslagen. Het FLASH geheugen heeft een ingebouwd RAM geheugen dat, wanneer aangewezen, zal dienen voor de hoofdfuncties van een Digitale Camera, compressie maar in ruil daarvoor kunnen beelden indien nodig snel worden overgebracht naar een computer van dezelfde grootte.

Flash geheugen of gewoon Fuse?

Bij sommige camera’s is het flash-geheugen rechtstreeks toegankelijk zonder stekker, vooral bij digitale camera’s, maar veel camera’s bevatten een grote hoeveelheid FLASH-geheugen dat, als het vol is, niet rechtstreeks toegankelijk is. In dat geval kunt u de beelden in uw camera overzetten met een USB-kabel of een Datacard.

Beeldsensor

Dit is een hardware-apparaat dat elektrische of elektronische beelden van het sensoroppervlak opvangt, meestal bekend als “rode ogen”. Het wordt gebruikt om de onnauwkeurige kwaliteit van de filmopnamen van slechte kwaliteit te digitaliseren, ook bekend als negatieve herovering. De eerste camera’s werden zonder deze voorziening gemaakt, maar veel camera’s hebben voorzieningen als deze toegevoegd.

CE-markering

Het is een goedkeuring die elk afgewerkt elektronisch product moet hebben. Dit betekent dat als u de discrete stand in uw camera gebruikt, u een flitser met CE-markering moet gebruiken.

CE Mark goedgekeurde flitser

Het is een goedkeuring waaraan elke camerafabrikant moet voldoen. Dit betekent dat uw gloednieuwe camera, die net is aangeschaft, moet worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat hij vrij is van virussen, beschadiging van de geheugenkaart, enz.

geheugenkaart

Dit is een kaart die wordt gebruikt om gegevens zoals foto’s, films enz. op te slaan. Geheugenkaarten worden ofwel in de camera zelf bewaard, ofwel in het interne geheugen opgeslagen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten geheugenkaarten is dat u weliswaar het interne geheugen van uw camera kunt gebruiken om dit soort gegevens op te slaan, maar dat u een geheugenkaartlezer of een computer kunt gebruiken om de gegevens te lezen.

Digitale Camera

De term camera wordt op verschillende manieren gebruikt. De camera die wij kennen en begrijpen als een digitale camera is er een die in het algemeen een werkbereik heeft van ongeveer 10 m. De digitale camera zoals wij die begrijpen is er een die beelden fotografeert met een geïntegreerde zoeker. De zoeker is een camerahulpapparaat dat de camera uitlijnt met het juiste volggebied. De camera voert twee basisfuncties uit, namelijk een optisch gezichtsveld en een digitale camerasnelheid.

auto’s

Elke auto heeft kompassen die hem op het juiste spoor houden. Een GPS is een apparaat dat de auto samen met de koplampen van een kompas voorziet, zodat de bestuurder in het donker kan zien. Wanneer de auto ’s morgens van het kantoor de snelweg oprijdt, kan hij scherpere bochten nemen, maar auto’s gaan altijd rechtdoor zonder enige bocht ertussen. Een GPS-toestel is dus een hulp voor bestuurders om gevaren te vermijden en efficiënt te werk te gaan.

Graphics:

Grafische gebruikersinterface is het gebruik van veel grafische afbeeldingen. Het wordt gebruikt bij het werken met ongeorganiseerde bestanden, en bij het bekijken van grote bestanden is de interface een vingerwerk. De gebruiker “inkt” de bestanden met behulp van een stylus of vingertop.

Toetsenbord:

Het toetsenbord vertaalt de opdrachten van uw computer in letters of cijfers. Het kan worden gebruikt om tekst in een document in te voeren, e-mailberichten te verzenden, op het web te zoeken en nog veel meer.

Muis:

De muis is een werktuig met twee wieltjes. Het is verbonden met het toetsenbord, zodat de gebruiker het kan bewegen om de pictogrammen te selecteren. Hij is geschikt voor het aanwijzen, klikken en selecteren van de pictogrammen.

Venster

Dit is het kerngedeelte van de computer waar het beeldscherm de achterzijde toont en een toetsenbord en luidsprekers worden toegevoegd volgens de instructies van een gebruiker.

Monitor

Monitor toont één enkel beeld aan twee ogen.

Lees meer:
Advies ict
Ict bedrijf Den Bosch
Webdesigner Eindhoven