Hoe kiest u de juiste grafisch ontwerper

 

Grafische ontwerper Rotterdam

Hij concentreert zich op de inhoud en de lay-out van de website. Het belangrijkste doel van de grafisch ontwerper is eenvoudigweg de website aantrekkelijk te maken. Meestal maken bedrijven hun websites niet zelf. Zij huren bedrijven in om hen te helpen hun sites te ontwerpen. Dergelijke bedrijven kunnen zelfs worden ingehuurd, waarbij het werk wordt afgewenteld zodat het geen invloed heeft op de bottom line, alleen het geld dat de bedrijfseigenaren betalen wordt overgemaakt aan de ontwerpers in plaats van het werk. Dit is een formule die kunstmatige Sovjet-reclamepagina’s kunnen gebruiken om hun succes te bereiken. De enige andere taak van grafische ontwerpers is te ontdekken wat de mogelijke manieren zijn om de website aantrekkelijker te maken voor internetsurfers (ontwerpers) en deze met een tevreden resultaat te doorlopen. In dit geval initiĆ«ren de ontwerpers een winkelproces speciaal voor internet-vriendelijke consumenten (waar men op talrijke manieren kan bestellen en vele andere opties beschikbaar zijn). Het eindproduct wordt dan gemaakt door betaalde kunstenaars die experts zijn in het maken van originele en in het oog springende kunst voor web-gebaseerde projecten.

Waarom lijken lay-outs, lettertypes, kolomgroottes, schema’s en boekomslagen dan zo ingewikkeld? Hoe komt het dat ze op verschillende manieren en door verschillende bedrijven (altijd geplaagd door de angst om Google een plezier te doen) moeten worden ontworpen? De webdesigner kan dat niet. Er zijn talrijke grafische hulpmiddelen die een eigenaar van een website kan gebruiken om hem het uiterlijk van zijn website te laten veranderen zonder dat de Dans DOODling. Waarschijnlijk het grootste nadeel van een website gemaakt door een PDF-gebaseerde ontwerper is dat PDF-bestanden niet compatibel zijn met modernere browsers (zoals Firefox, Opera of Safari). Dit komt omdat Adobe Reader erg specifiek is met bepaalde functies die gemaakt worden als de lettertypes van de tekst veranderd zijn. Als je een fatsoenlijke versie van Word nodig hebt en je hebt niet bepaald een OCR-leesapparaat (zoals een laptop of een iPhone), dan moet je verschillende PDF-bestanden en lettertypen doorworstelen, wetende dat de tekst door een professional zal moeten worden gescand/gekopieerd en vervolgens weer omgezet in tekst met zinvolle informatie voor het publiek. De xHTML/CSS-sjablonen die met behulp van JavaScript zijn ontwikkeld, kunnen zich natuurlijk gemakkelijk aanpassen aan verschillende browsers. Ze maken gebruik van CSS en CSS elementen om zich zonder problemen aan te passen aan de grootte van de browser.

De grote vraag blijft dan: Hoe kiest u en wat is de juiste grafisch ontwerper voor uw website? Hoe belangrijk het ook is om er een te kiezen, wat je gaat doen nadat je er een hebt uitgekozen is toch het belangrijkste voor het succes van je website. Je moet er een inhuren voor het eerste deel, hem/haar vooraf betalen voor het werk. Om het geld waard te zijn en nadat je er een gekozen hebt, moet je met die persoon over de prijs onderhandelen en zo verder. Het maakt echter niet uit of het type grafisch ontwerper binnen je budget valt of niet. Vergeet niet dat het bedrag dat je voor iets betaalt slechts een klein percentage is van de kosten van je website. Hoe meer kwaliteit uw website heeft, hoe meer u zeker meer zult betalen dan wat de ontwerper in rekening zal brengen.