Het ontwerpen van een website

website ontwerpen

Proces van ontwerpen

Er zijn drie stappen bij het ontwerpen van een website:

1. Plaats de website op het net.

2. Ontwerp de home page van de website.

3. Wijzig de inhoud van de startpagina.

Plaats de website op het internet

Dit is de basisstap bij het ontwerpen van een website. Meestal wordt de website op het internet geplaatst, omdat mensen hem via het internet gemakkelijker kunnen bereiken dan via een lokaal netwerk. Daarom moet de ontwerper ervoor zorgen dat de website snel en gemakkelijk laadt om het verkeer van verschillende bezoekers aan te trekken.

Ontwerp de startpagina van de website

Dit is de fase waarin de ontwerper een ruwe lay-out van de website maakt door verschillende soorten lay-outs, kleurenschema’s en afbeeldingen te gebruiken die de aandacht van het doelpubliek trekken.

De volgende stap is het ontwerpen van het logo, dat het eerste is wat de bezoekers zien. Een logo moet uniek en pakkend zijn. Het moet ook memorabel zijn en gemakkelijk te onthouden. Dit zijn de basisvereisten voor het ontwerpen van een logo.

Zodra het logo is ontworpen, is het tijd om de inhoud toe te voegen, wat de tweede fase is van het ontwerpen van de website. De inhoud moet nuttig en informatief zijn voor de bezoekers. Een interessante en informatieve website heeft meer kans om goed te converteren voor de bezoekers.

De startpagina van de website bewerken

Dit is een belangrijke stap bij het ontwerpen en bewerken van de website. Hiermee kunt u ook de inhoud van de bestaande pagina toevoegen of vervangen. Een gebruikersnavigatie helpt de bezoekers om snel op de gewenste pagina te komen. U kunt ook de inhoud van de bestaande pagina toevoegen of vervangen door eenvoudig de HTML te kopiëren en te plakken.

Om de wijzigingen aan te brengen of de vorige inhoud te bewerken, kan de webdesigner het HTML-bestand openen in de editor. De ontwerper kan dit doen vanuit de zoeker of door te dubbelklikken op het html object Grafisch ontwerper Eindhoven .

De website publiceren

Als alle ontwerpen en bewerkingen klaar zijn, kan de webdesigner de website nu publiceren. Dit proces wordt automatisch gedaan door het CMS. Hiervoor is geen handmatige goedkeuring nodig. Om dit te doen, kan de webdesigner gewoon publiceren als een ontwerp of met kleine wijzigingen. Zodra de site is gepubliceerd, kan de ontwerper de wijzigingen uploaden naar het CMS.

Ontwerpen en publiceren van de website

Zodra alle basisstappen zijn voltooid, is het ontwerpproces voltooid en is de inhoud klaar om te worden geüpload naar de website. De ontwerper kan nog steeds extra wijzigingen aanbrengen als hij dat wil.

Een webdesigner moet zich richten op de behoeften van de bezoekers van de site, omdat dit de sleutel is tot het succes van de site. De bezoekers van de site zijn van verschillende leeftijdsgroepen en hebben verschillende interesses. De ontwerper moet met al deze factoren rekening houden om een effectieve website af te leveren die bruikbaar en aantrekkelijk is.

Het inhuren van een professionele webdesigner is een goed idee om te zoeken. Een expert zal meer waarde toevoegen aan uw website en zal de klus sneller en effectiever klaren.

Hoewel u uw website handmatig kunt ontwerpen, is het sterk aan te bevelen dat u samenwerkt met een websiteontwerper die deskundig is op het gebied van ontwerpen.